miércoles, 30 de mayo de 2007

FINAL DE L'ASSIGNATURA

Ahir, vam acabar les classes, i vam estar parlant sobre possibles dubtes que podriem tenir durant l'exàmen.
Puc dir que aquesta assignatura m'ha aportat moltes coses que abans no sabia i que al llarg d'aquests dos anys que ens queden podriem tornar a tenir.
Doncs bé, ara ens queden dues semanetes més i acabarem aquest primer any.
Molta sort en els exàmens i ànims a totes!!

domingo, 27 de mayo de 2007

FINALITZEM AMB FIXA-T'HI

Dimecres passat, vam haver d'escollir una de les tíades que havíem fet a classe durant les sessions amb els professors de la Salle.
Per poder imprimir aquestes fotografies, vam haver de passar-ho a format PDF, per tal de poder-les imprimir en tamany DIN A-3.
Després de tot aquestes fotografies van quedar prou bé, ja que vam estar treballant molt durant les sessions d'aquest projecte.

CMap Tools, Mindmanager, Hot Potatoes

Dimarts, a classe, vam finalitzar amb la sessió dels programes educatius:

Mindmanager: és un programa que serveix per ordenar idees i una eina per treballar i anar ordenant de manera visual. Primer es pot anar omplint sense cap ordre, i més tard s'ha d'anar ordenant. és un programa que et permet posar icones i símbols. És capaç de traduir el mapa a esquema en passar a Word. És emancipatori i exploratori i també conjectural i instructiu segons la intervenció del mestre.

CMap Tools: és un programa, totalment, gratuït que permet crear mapes conceptuals. És emancipatori i exploratori, instructiu a mida que el revisa el professor i conjectural.


Hot Potatoes: és un programa que té un conjunt de sis aplicacions per poder crear activitats interactives, dirigides a cicle superior o la ESO. És emancipatori (mestre) i instructiu i conjectural (alumnes)

JCLOZE: crea un text amb buits en blanc per omplir.
JCROSS: crea mots encreuats.

JMATCH: crea activitats d'associació.
JMIX: crea un text desglossat per ordenar
JQUIZ: crea diferents questionaris.
THE MASHER: és el que permet complicar les activitats.

viernes, 18 de mayo de 2007

...& CONTINUEM AMB ELS JOCS

Dijous, vam continuar amb la sessió dels jocs educatius, ja que dimecres no vam acabar.


GOOGLE EARTH: és un atlas geogràfic, es pot veure tot a mida que ho vas apropant.
Vista de satèl·lit.

Exploratori i Instructiu.



SEBRAN: és un joc on hi ha mini reptes molts fàcils de fer. Proposa que el nen pogui pensar i alhora repasar continguts fets a classe.
Instructiu, Amancipatori, Conjectural, Exploratori.



CELESTIA: Programa de planisferi, de cóssos celestes i constelacions.
Instructiu i Exploratori.

MI PRIMERA ENCARTA: consulta de dades per a públic escolar, es poden veure vídeos, per treballar a classe.
Té jocs per a totes les àrees.
Instructiu, Exploratori, Conjectural i Amancipatori.
ENCARTA 2007: eïna adequada per estudiants. Crea textos, et posa plantilles per com exposar un treball...
Està dividida per arees.
- ATLAS: pots anar al planisferi i escollir quin mapa vols. Et permet interpretar els mapes, la meteorologia, realitzar gràfiques...
- MULTIMÈDIA: està en anglès i espanyol. Fiques una paraula i la busca.

Jocs Educatius

Dimecres, vam començar a explicar els diferents jocs educatius que hi ha, per parelles anavem explicant el joc que ens havia tocat:

LEMMINGS: és un joc de trencaclosques, s'han d'anar superant unes proves per pantalles. la finalitat d'aquest joc es arribar a una porta que és quan finalitza la pantalla i continua amb un altre nivell més complicat.

Conjectural i Exploratori.



SOKOBAN: consisteix en un trencaclosques i serveix per desenvolupar la intel·ligència.

Conjectural i Exploratori.




CREATI WRITER: serveix per crear títols, pancartes. És com un editor de text dirigit a nens, es sembla al word però per nens.

Amancipatori.





FINE ARTIST: serveix per crear dibuixos i fer activitats.

Amancipatori i exploratori





SIM TOWN: serveix per construir pobles, tens una explanada i abaix hi ha coses per anar posant (edificis, serveis)

Serveix per desenvolupar la creativitat i la imaginació.

Conjectural, Exploratori i Instructiu.




KID PIX: et permet crear montatges amb dibuixos en moviment, fer mapes de secuències... és un programa de dibuix per a nens petits.


Amancipatori i Exploratori.




LEGO LOCO: és un programa per construïr ciutats. Primer has de crear el terreny. Treballa molt la creativitat i la posa en joc.
Conjectural i Exploratori.



LOGO: serveix per dibuixar gràfiques, utilitza un llenguatge de programació que permet crear figures, va dirigit sobretot a cicle inicial.

viernes, 11 de mayo de 2007

Sessió amb els de la Salle !!

Dimecres van tornar a venir els professors de la Salle, i vam acabar amb el projecte FIXA'T-HI. Durant aquesta sessió vam haber d'escollir tres fotografies de la pàgina web i crear un petit text, tenint en compte les tres paraules escollides.
Va ser una sessió una mica complicada, ja que ens vam liar una mica, però finalment ens vam ensortir. Que la gent no digui que les d'educació infantil no controlem amb els ordinadors!!
Doncs bé, ha estat un projecte interessant, tot i que moltes de nosaltres no hem acabat d'entendre la gràcia d'aquest projecte.

Els Nostres Videos ~ ~

Dimarts, vam entregar totes els nostres videos i cal dir que tots van estar molt bé. La creació d'aquests videos no va ser una tarea gens fàcil, ja que a nosaltres ens va portar la nostra feina, però finalment, després de molestar tant a l'home d'audiovisuals, vam poder acabar.
Personalment, jo i totes les del meu grup, vam quedar molt satifestes quan vam acabar el video, tot i que després a classe vam veure alguns problemes.
Podem dir que aquest any ha hagut molta variació, en referència als temes, tots han estat molt originals, ara només falta saber quina nota tenim totes, esperem que siguin bones.

domingo, 6 de mayo de 2007

pissaRa DigitaL iNteractiVa¡¡


Dijous, va ser una classe molt interessant i a alhora divertida. Primer vam aprendre a fer una diferència entre:


  • Pissarra digital: consta d'una pantalla de projecció, un ordinador i un projector.

  • Pissarra digital interactiva: la part on es projecta la imatge permet un cert diàleg amb l'usuari, com un ordinador projectat a la pantalla.

Aquesta pissarra consta d'un llapis que no guixa i també es pot escriure amb els dits. Només pot rebre un sol punt de contacte, és a dir no poden escriure dues persones a la vegada. Quan funciona el lep està de color verd, sinó és que no hi ha una bona connexió.

La pissarra consta d'una safata de plomes que controla tota la pissarra i es connecta mitjançant un USB. En aquesta safata hi ha tres botons i quan apretes dos junts la pissarra es prepara perquè tu li giguis cap a on ha d'anar.

Un dels problemes que té és que fa ombra i si et poses al davant del projector et molesta, per això és millor posar-se a un costat o a l'altre.

Personalment, aquesta pissarra m'ha agradat molt, ja que més endavant la podem fer servir per crear activitats pels nens a classe en un moment. M'ha semblat molt interessant, ja que és una eina molt útil, sobretot per Infantil perquè als nens els hi agraden aquestes coses.

poweRpoiNt

Dimecres, a classe, vam aprendre a fer servir el powerpoint, concretament la capsa de sorpreses. Serveix per poder crear una diapositiva amb una imatge de fons, a la qual s'hi situen enllaços amb altres diapositives que funcionen quan es clica amb el ratolí sobre una determinada imatge.
Passos a seguir:
  1. Escollir una imatge de fons i les imatges que vulguem que tinguin un enllaç.
  2. Per crear aquest enllaç hem de clicar sobre amb el botó dret del ratolí i seleccionar configuració de la acció, clicar a la pestanya del mouse i seleccionar l'hipervincle.
  3. Després hem de seleccionar la diapositva en la qual volem fer l'enllaç.
  4. Finalment, només cal seleccionar el pegot on està la imatge i fer-ho transparent a l'apartat d'autoforma.

sábado, 28 de abril de 2007

..& continuem amb la sessió d'Internet!!


Dijous, a classe, vam continuar amb la sessió d'apunts sobre les coses que hi ha a Internet.

  • El servei web és un sistema d'informació multimèdia que està distribuïda.
  • Multimèdia que és la integració de diferents mitjans: so, imatge, vídeo, audio, animació. Tot aixó en un món informàtic.
  • Distribució que té molt a veure amb l'hipertext. (forma en que està organitzat el document electrònic de manera que l'usuari pot arribar a triar on vol anar) podem trobar:
  1. URL: que és l'adreça web.
  2. Tota pàgina web sempre té al davant http://

WEB 2.0:

  • La web, és per tant, la pàgina web on estàs.
  • El web, és el que engloba tot en general.

& Tu Saps Fer un Índex??

Dimarts a classe, vam estar aprenent a fer servir algunes coses del word, les lletres que podem fer servir per treballs i les que no. Una cosa nova que jo vaig poder aprendre va ser el fet de crear un índex en condicions, ja que fins ara sempre l'havia fet manualment. Abans de crear un índex hem de tenir en compte aquests quatre passos:

  1. Tipus de lletra.
  2. Tamany
  3. Espai interlineal (sempre 1,5!!)
  4. Justificació del text.

I finalment hem de fer petites modificacions en el format del nostre text. Per insertar l'índex hem de fer:

  • Insersió.
  • Referència.
  • Índex i Taules
  • Índex i continguts.

Un cop fet tot aquest procès ja tenim el nostre índex creat. Aquesta classe m'ha semblat bastant interessant, ja que ara podré entregar els treballs amb el seu índex molt bé presentat.

viernes, 20 de abril de 2007

EL MÓN D'INTERNET

La classe de Dijous, la vam dedicar a fer teoria. En Miquel Àngel ens va anar explicant pas per pas tot el que hiha relacionat amb l'Internet. Primerament, ens van plantejar el següent esquema:

INTERNET ---> APLICACIONS EDUCATIVES ---> ADREÇES:
- Multimèdia - Caçera del tresor www.edu365.cat
- Hipertext - WebQuest www.gencat.cat/ence
- Web - Projecte temàtic www.bcn.es/imeb
- Web 2.0 www.mec.es
- Hipermèdia www.lamalla.net

  • Internet és una xarxa d'ordinadors d'abast mundial. Aquests ordinadors es consideren especials perquè estàn encesos les 24h. al dia els 365 dies de l'any, i sel's anomena SERVIDORS.
  • Internet consta de quatre serveis: (quan accediexes a un ordinador estàs accedint a un servei)
  1. @: tot el que te a veure amb la missatgeria electrònica.
  2. w3: és la consulta o recerca d'informació via web.
  3. ftp: per fer qualsevol descàrrega.
  4. xat: consisteix en la conversa personal instantanea (msn)
  • Aquests ordinadors es comuniquen per un client-servidor, per accedir a un determinat servidors necessites tenir un programa client (una aplicació que et permeti accedir als serveis dels servidors).
  • Els ordinadors tenen tots el mateix llenguatge: TCP-IP
  • TCP--> és el que estipula la informació d'internet que viatja per paquets de dades (bits) Aquests determinats paquets de bits fan diverses còpies perquè poguin arribar al seu destí seguint el mateix ordre.
  • IP--> és el que estipula que tot ordinador connectat a Internet tingui un número ip. Ës el que fa que tots els ordinadors es poguin entendre.

FIXA'T-HI

Dimarts dia 17 d'Abril, a classe, vam estar exposant els nostres powerpoints, amb les tres fotogrfies que havéim de fer durant les vacances de Setmana Santa.

Dimecres, a classe, van venir els professors de la Salle per poder continuar el nostre projecte amb ells. En aquesta sessió vam haver de pujar les nostres fotografies a la seva web i posar-hi les tres paraules, tal i com ens havíen explicat durant la sessió anterior. Va ser molt interssant, ja que també podíem veure les fotos de les companyes de classe.

Aqui us deixo les meves fotografies amb les tres paraules corresponents. Jo les vaig fer a Sant Boi de Llobregat, ja que és on visc.


HISTÒRIA
PAU
TRADICIÓ



TRANQUIL·LITAT

NATURA

PAISATGE


CIVILITZACIÓ

CULTURA

HISTÒRIA

viernes, 13 de abril de 2007

CÀMERES I ACCIÓ

Dimecres a classe, van estar experimentant amb càmares, tots els grups de vídeo tenien una càmara per poder fer petites grabacions a la universitat, d’aquesta manera ja sabem com funciona i podrem començar amb el vídeo.

Les meves companyes del grup m’han explicat que va ser molt divertit i que van estar gravant a gent del bar.

AUDACITY

Dimarts, a classe, vam aprendre a fer servir un nou programa: l’audacity. És un programa que s’especialitza en la música, ja que agafa un fitxer de so i el modifica. Després de les explicacions del professor, ens ha donat temps perquè poguessin fer experiments amb aquest programa. L’audacity sembla bastant interessant i ens servirà per fer el nostre muntatge al vídeo.

Les Noves Tecnologies i La Infància

L’altre dia vaig llegir aquest article en una revista. D’aquest article només he seleccionat la part que més m’interessava.

“ Las nuevas tecnologías y la infancia “

“Las nuevas tecnologías, en particular la información y comunicaciones (las denominadas TIC) se han convertido en el compañero habitual en nuestras vidas, cuyo impacto nos afecta a todos, pero de forma más sensible a los niños que por sus vulnerabilidades están más expuestos a su influencia. Un niño del siglo XXI convive con las nuevas tecnologías prácticamente desde su nacimiento, como si naciera con ellas incorporadas, de modo que rápidamente llegan a construir una parte natural, y muy atractiva, de su entorno.

En principio parece que es una responsabilidad de padres y educadores garantizar que las primeras experiencias con las tecnologías sean las más adecuadas para el desarrollo y formación de los niños, pero la realidad no es tan evidente, como lo demuestra el hecho de que ambos colectivos no todos parecen estar de acuerdo sobre la bondad, o maldad, del uso de las nuevas tecnologías.

Un gran número de expertos siguen la teoría de que los niños aprenden por medio de la creación de su propio conocimiento, asimilando los cambios que aparecen en su entorno y descubrimiento continuamente cosas nuevas. Sobre esta base parece adecuado facilitar el uso de las nuevas tecnologías, que ayudarían a los niños a ir creando su propio saber al estimular o ayudar la capacidad de aprender.”


Aquest article té molta raó, ja que molts pares i educadors opinen que els seus fills passen molta estona davant de la televisió, consoles, videojocs... Però també es cert que els nens necessiten aprendre no tan sols a jugar, sinó també a utilitzar les noves tecnologies amb una certa precaució per part dels pares. Aquests pares són els responsables dels seus fills, així que són ells els que d’alguna manera han de posar unes certes mesures, per tal de que els seus fills controlin les hores que passen davant de la televisió, ordinador, videoconsola...

martes, 10 de abril de 2007

Com Ens Vestim?



Com ens vestim??


Aquest és el títol del meu treball amb el JClic, després d'unes setmanes realitzant les diferents activitats avui per fi, l'he acabat. Hi ha diferents activitats relacionades amb la roba, com per exemple, puzzles, relacionar cada paraula amb el seu dibuix... Aquest tema el vaig triar, ja que un dia a pràctiques amb els nens, vam estar aprenent les diferents peçes de roba que ens posem.


Només dir que aquest treball m'ha semblat molt interessant, ja que així he pogut aprendre a fer un servir un programa més quer possiblement el faré servir més endavant.

viernes, 23 de marzo de 2007

FIXA-T'HI: taller de percepció de l’entorn.

Dimecres, van venir a classe uns professors de la Salle per explicar-nos el seu projecte. També ens van dir que nosaltres formaríem part d’aquest projecte, ja que havíem de participar.

Per tal d’iniciar aquest projecte hem de seguir unes fases:
  1. Fer una percepció del nostre entorn de manera individual, mitjançant la fotografia. Hem de situar la imatge en el lloc: COMARCA.
  2. Hem d’associar les imatges amb tres paraules diferents.
  3. La màquina associativa relaciona imatges i paraules en llocs diferents.
  4. Construcció del territori, és a dir les relacions de les paraules i d’imatges queden fixades al mapa.

Aquests professors ens van dir que aquest projecte va dirigit a alumnes de primària, ESO o bé batxillerat, i compartint moltes opinions de companyes de classe, creiem que aquest projecte no va massa relacionat amb l’educació infantil, tot i ser un projecte molt interessant.

Primer contacte amb el Windows Media Maker

Dimarts, a classe, vam aprendre com funcionava el programa “windows media maker”, ja que ens serà molt útil a l’hora de realitzar el nostre vídeo.
Aquesta classe, el nostre professor, la va dedicar a explicar-nos el funcionament d’aquest programa. Després de la seva explicació, pas per pas, de tot el que hi ha en el windows media maker, ens va donar temps per poder experimentar amb ell.
És un programa molt complet, ja que a banda, de fer muntatges amb diferents escenes, també pots posar-hi música i efectes.
Penso que ens serà un programa molt útil per ara i per poder-lo fer servir més endavant.

jueves, 15 de marzo de 2007

MO1, Apte Per A Nens A Partir de 6 Anys??

Avui a classe hem escoltat una entrevista que es va fer a Catalunya ràdio on parlaven d'un nou telèfon mòbil que va sortir al desembre del 2006 i que s'anomena MO1. En aquesta entrevista hi intervenien en Miquel Àngel Prats, professor de l'assignatura, Lourdes, membre d'una associació de pares, Carlos Carrero, president de Vitelcom Mobile Tecnology, i Felix Tena, president d'Imaginarium.
Aquest mòbil va dirigit a nens a partir de sis anys que va ser creat per Imaginarium i per una empresa que s'anomena Intercom mobile tecnology. Durant l'entrevista s'ha estat parlant sobre aquest mòbil i també han sortit diverses opinions personals. Entre aquestes opinions hem pogut escoltar com el nostre mestre de l'assignatura deia que aquest mòbil podia arribar a acabar essent un vici per ells, i així com aquestes empreses crean aquests productes per a nens, per tal de poder fer un bon negoci.

Des de el meu punt de vista, penso que es absurd comprar un mòbil per a nens de 6 anys, ja que no és una cosa que ells necessiten i menys sent tan petits. Per tan Imaginarium al crear aquesta mena de joguina hauria d'haver pensat si amb això podria beneficiar o més ben dit perjudicar a aquests nens tan petits, ja que tenint un contacte continu amb el mòbil potser els hi podria crear un vici. Potser és cert que aquests nens no tinguin la necessitat de tenir un mòbil però el que considero pitjor és que els seus pares es prestin a aquesta mena de creacions, ja que són ells els que s'encarreguen de comprar-ho i per tant donar més publicitat a aquest producte. Està comprobat que ha donar efecte, ja que actualment en moltes tendes està esgotat i fins i tot ha pujat de preu.
Donant una volta per la pàgina d'Imaginarium he pogut observar que a part d'aquest mòbil hi ha altres productes que per ells està considerat adequat per a nens a partir de tres anys. De tot el que he estat mirant, el que més m'ha cridat l'atenció ha estat un Mp3 per a nens de tres anys, amb el qual poden escoltar música, posar-hi missatges, descarregar arxius i fins i tot connectar-lo a l'ordinador.

Relament Imaginarium pensa que aquestes coses són útils per a nens de 3 anys?


Una Nova Era D'informació

Ahir a la classe vam veure un documental sobre Van Gutenberg i Bill Gates, tractava sobre l'inici i el creixement d'internet i sobre el gran canvi que ,Bill Gates, va provocar amb el sorgiment de Microsoft. Tot el documental s'anava centrant amb una comparació entre Van Gutenbeg i Bill Gates, entre el present i el passat... també s'ha explicat com la tecnologia pot ajudar a l'estudiant a aprendre, i com Internet es va transformar en una cosa molt important.
Dir que aquesta classe ha estat aprofitosa, ja que hem après coses que potser ni ens imaginàvem.

miércoles, 14 de marzo de 2007

El JClic

Durant dues o tres sessions hem estat parlant a classe sobre el JClic, que és un programa que et permet crear activitats multimèdia educatives (trencaclosques, sopes de lletres, memoris, mots encreuats) per poder posar en una web.
Hi ha tres diferents JClic:
  1. JClic: permet visualitzar i executar les activitats que hi realitzes.

  2. JClic Author: és el que crea un paquet de diverses activitats.

  3. JClic Reports: és on es gestiona la base de dades dels resultats.

La nostre activitat consisteix en crear un mínim de 5 activitats, i el tema és de lliure elecció. L'activitat resultant constarà de 2 arxius: htm i zip.

  • Fer una prova amb el JClic, per veure com funciona.

  • Explorar i experimentar el JClic.

  • Dissenyar a paper un conjunt d'activitats.

  • Cercar recursos multimèdia.

  • Fer l'activitat.

I per finalitzar hem de crear una pàgina web on podrem veure totes les activitats de cadascuna de la classe.

La veritat és que jo ja coneixia aquest programa, ja que durant les pràctiques l'he fet servir bastant amb els nens de P3, tot i que ara estic aprenent moltes coses més. Personalment hem sembla un programa bastant divertit i a l'hora molt adient per l'etapa infantil.

Coneguem les estructures dels ordinadors

Els primers dies de classe, els vam dedicar a aprendre nous conceptes teòrics del que seria la notre assignatura. Aqui us deixo el resum de tot el que vaig apuntar durant aquella sessió, que tractava sobre les estructures dels ordinadors.
Tot està compost per unes 4 parts:


  • Unitat d'entrada (UE): com són el micròfon, l'escàner, el mouse, la webcam...
  • Unitat de sortida (US): com són el monitor, els altaveus, els auriculars...
  • Unitat d'entrada i sortida (UES): com són el mòdem, la disquetera, la càmera digital...
  • Unitat central (UC): com és la torre.
  • Hardware: és tot allò que es pot connectar a l'ordinador (pantalla, ordinador)
  • Software: tot allò que no es pot tocar (programes informàtics)
A la unitat central també hi podem trobar:
  1. RAM: és la més important, com més memòria RAM hi ha més potencia té l'ordinador
  2. ROM: és la que no es pot modificar, però si es flashrom si que es podria modificar.
  3. CPU: microprocessador. Unitat central de processament, és un chip que controla i governa les accions que fa l'ordinador, qui mana, qui decideix i qui treballa...
  4. BUS: per on passa el codi binari.

Les unitats de Mesura

Els ordinadors tenen un llenguatge binari de 1 i 0, ja que funcionen amb petits impulsos elèctrics.
Aquests ordinadors estan en base 2, ja que només tenen dos elements, és a dir 1 i 0.
Tots els ordinadors comparteixen una mateixa taula (ASCII) que és un codi estàndar americà.

Són 6 les diferents unitats de mesura que podem conèixer:
  1. BIT: és la unitat mínima d'informació.
  2. BYTE: un caràcter, un dígit, una lletra... és un conjunt de 8 bits.
  3. Kb: són uns 1024bytes, que bé a ser el mateix que. 1024 caràcters.
  4. MB: són uns 1024Kb, el mateix que 1048176bytes o caràcters.
  5. Gb: són 1024Mb

jueves, 8 de marzo de 2007

" Les idees difícils esdevenen més comprensibles quan la TI les fa visibles "


L'article número 13 que apareix en la següent web: http://www.xtec.es/recursos/curricul/tec_inf/ncet/13.htm

Ens parla sobre la gran importància que té avui en dia utilitzar les noves tecnologies, així com ensenyar als nens petits les coses més complicades de manera visual, ja que els poden ajudar a comprendre molts dels conceptes, ja sigui mitjançant l'ordinador o la calculadora.


He trobat interessant aquest article, ja que des de el meu punt de vista els nens es senten més motivats davant de l'ordinador i les classes poden arribar a ser molt més amenes.

martes, 6 de marzo de 2007

Benvinguts al meu blog


Com molt bé sabeu totes, aquest matí hem creat aquest blog, on cada setmana anirem posant les coses ha destacar d'aquesta assignatura.

Així doncs, estrenem el blog ! !